Ilmainen toimitus yli 700€ tilauksiin! | Tilaa meiltä ilmainen värimalli tarvittaessa!

Yrittäjän pohdintaa yrityksen tilauskantaan liittyen.

Toimimme tällä hetkellä kiinteällä 6viikon toimitusajalla. Toisin sanoen tilattu tuote on lähdössä tehtaalta 6viikon kuluttua tilauksen saapumisesta meille. Tilauskantamme perustuu pääasiassa yhteistyökumppaneidemme – Kruunukaluste Oy / Sisustustalo J.Lehmusto Oy / Vepsäläinen Oy / Kaluste 10 Oy / Koti-Kalustamo Oy / Kaluste Marsalkka / Lähdesmäki Oy / Kalustetalo R-Top Oy / Me Kalustajat Oy / Porin Kalustetalo Oy / Ottomaani Oy / Kuopion Huonekalukeskus Oy / Kaluste Kaakko Oy / Lo Spazio / Turun Kruunkaluste / Nivalan Laatukaluste Oy / Veken Kaluste Oy / Topeekan Kaluste Oy / Kalustetalo Tuovinen Oy / Musakka Oy / Kalustetalo Kostamo Oy ynnä muut pahoittelut jos unohdin jonkin asiakkaistani! Kun tilauskanta muodostuu kauppiaiden myymistä yksittäisistä merkeistä on pienellä palveluun panostavalla yrityksellä melkoinen tekeminen tilauskannan pitämisessä tasaisena. Lisähaasteita tuotannolle, kannattavuudelle, sisäiselle logistiikalle, materiaalien sisään ostolle tekee tuotteiden laaja kirjo. Pitäisi keskittyä enemmän parhaisiin tuoteryhmiin mutta riittävän liikevaihdon kasaan saaminen vaatii ainakin Huonekalutehdas Seppäseltä tällä hetkellä laajaa palettia. Kun pyrimme laajentamamaan tuotantoa tarvitsemme jokaista uutta työntekijää kohti noin 90te kasvun minimissään vuositasolla. Näitä kasvuloikkia ei tehdä itsestään, tuotteen tai tuotteiden myynti ei kasva yhdessä yössä esimerkiksi yhdeksällä kympillä. Alihankintaa lisäämällä tuotannon pysyvää laajentumista voidaan tietysti helpottaa – mutta oma työntekijä on kuitenkin oma ja yritykseni tavoite pysyy tämän ajatuksen takana vaikka käytämmekin alihankintaa useissa työvaiheissa. Kun toimitusaikamme on 6viikkoa on tilauskanta myös maksimissaan 6viikkoa! Jos tilauskanta tippuu 3viikon lähelle olemme jo aika vähillä töillä liikkeellä ja lähitulevaisuus näyttää epävarmalta. Jos taas kasvaa vaikka 9viikkoon niin tuotteiden myöhästymiseltä ei oikein voida välttyä.

Mitä jos? tarjoammekin jatkossa kaikille yli 500e tuotteita tilaaville vaihtoehdoksi 7-12viikon toimitusajan -10% lisäalennusta vastaan? Tämä voisi toimia siis lisänä muille mahdollisille kampanja tms. alennuksille. Tuotteemme loppukäyttäjälle tämä merkitsisi sitä, että hän hyväksyy toimitusajan 7-12viikon välillä ja saa vastineeksi tuotteen edullisemmin. Tuotannolle tämä merkitsisi 6viikkoa pidempää valmistusaikaa jolloin edellä mainittuja tuotannon ongelmia voitaisiin vähentää ja tehdä tuote ehkä jopa tuottavammin kuin aiemmin.

Jos tuotteidemme elinkaarta vertaa tilausaikaan näyttää 12viikkoakin lyhyeltä hetkeltä! Hyvää viikonlopun jatkoa! Kimmo Seppänen